img

Бил Гейтс обяви, че човечеството може да бъде погубено до 10 години!

/
/
/
65 Viewsbil-gejts

Един от най-големите богаташи в света, който дава и много пари за здравеопазване и  научни открития в областта на медицината, предупреди за надвисналата над човечеството глобална заплаха от грипна пандемия.

Американският милиардер и основател на “Майкрософт” Бил Гейтс очаква смъртоносна епидемия от грип през следващите 10 години. Стискам палци това да не се случи, заяви той пред Би Би Си.

Филантропът, който инвестира много пари в здравеопазване, смята, че в момента човечеството е силно уязвимо на опасността от грипните вируси. Избухването на епидемии от ебола и зика пък показало, че системите за спешен отговор на заплахите все още не са достатъчно ефективни. Според него съществуват твърде много регулации, които пречат да бъде овладяна бързо потенциална грипна пандемия.

Гейтс смята, че най-голямата опасност пред следващото десетилетие ще дойде от резистентни на антибиотици микроорганизми. Милиардерът е убеден, че богатите страни трябва да помагат на бедните да се справят с разпространението на опасните болести не само по хуманитарни съображения, но и заради собствената си сигурност. Ако не бъде намерен нов подход към проблема, рискът може да се превърне в трагедия, смята Гейтс.

Източник: БЛИЦ

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.