img

Бойко Борисов: Кметът на Хитрино ми е брат, бил съм на обрязването на сина му!

/
/
/
87 ViewsНуридин Исмаил
Призрачното село днес, напролет ще бъде едно от най-хубавите села, то и преди беше хубаво, защото 15 млн. лв бяха вложени и кметът ще го потвърди. Това заяви на извънреден брифинг премиерът в оставка Бойко Борисов.

„Ники и Иван Бойков от строителната камера са тук. Сега ги заведохме да видят какво е положението”, каза още премиерът в оставка. От Камарата пък посочиха, че 10 къщи ще бъдат построени безвъзмездно.

„От името на Камерата на строителите и от свое име искам да изкажа съболезнование и искам да им кажа, че не са сами. Ние ще се включим да им помогнем. Много колеги изявиха желание и ще се включат 10 къщи дотук ще бъдат възстановени безвъзмездно. Нашите колеги имат готовност да влезнат и да започнат възстановителните дейности”, посочи Николай Станков, председател на Камерата.

Премиерът в оставка Бойко Борисов тотално отрече слухове, че е скаран с кмета на селото. „Чух, че е имало някакви проблеми с моя брат, и аз съм бил на обрязването на сина му. Това, че той е от ДПС, той е мой брат. Проблем с кмета и въобще с хората тук, никой не може да внуши, че има”, каза Борисов и посочи, че в 2 без 15 имам разговор с главния прокурор. Премиерът призна, че е присъствал на обрязването на сина на кмета Нуридин Исмаил, въпреки че той бил кандидат за кмет от ДПС.

„Има една цистерна, която пропуска, другата я охлаждаме”, каза още Борисов.
От своя страна кметът разкри какви са били първите думи на Борисов в деня на трагедията.

„В деня на инцидента се чух с Борисов. Първите му ду,ми бяха „Не може да върнем хората, които са си отишли, но ние сме тук”, каза още ток.

Бойко БорисовБорисов изтъкна, че по сметките на Хитрино има 5 млн. лева, другите са по сметката на националните програми. С кмета сме се разбрали, в момента, в който техническите лица кажат, че хората могат да се върнат, заедно с тях ще влезнат и строителите. Включително и селскостопанските построики, ще бъдат възстановени. Хората на пролет ще имат къщи, каза още премиерът.

От мен зависи да възстановя селото и към днешна дата процесът е невъзобратим, посочи Борисов.

Нищо друго не ме интересува в момента, освен да се вдигнат цистерните, коментира премиера взетия мандат от РБ.

Тези, които са си позволили в деня на траур да празнуват, всичко съм уволнил още сутринта, каза още той.

Източник: Блиц

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.