Home » НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ » Десетки хиляди шофьори застрашени от спиране от движение заради брутална далавера на търговци!

Десетки хиляди шофьори застрашени от спиране от движение заради брутална далавера на търговци!внос на коли
Поне 150 00 автомобила, внесени втора употреба през миналата година, трябва да бъдат спрени от движение, тъй като катализаторът им е бил отрязан. Елементът за ограничаване на вредните емисии е бил премахнат от търговци още със свалянето на колата от автовоза, за да изкарат бързи 150-200 лв., или така е дошла, съобщиха собственици на автосервизи, цитирани от „Телеграф“.

По данни на зам.-председателя на Асоциацията на вносители на автомобили Любомир Доросиев за 2016 година у нас са вкарани около 260 000 употребявани возила. Той посочи, че жалби в асоциацията за закупен автомобил без катализатор са били подавани от клиенти, пазарували от Дупница, Горубляне и автоборса в пловдивското село Труд.

„Никой не може да каже при колко от тези коли катализаторът е премахнат или откраднат“, коментира Доросиев. Дългогодишни механици твърдят, че между 50 и 75% от колите, които им карат за ремонт, са без частта за ограничаване на вредни емисии. Дори да има катализатор, с годините той се запушва и работата на двигателя се влошава.

Цената на един нов катализатор започва от 700 лв. и може да скочи тройно, затова собствениците предпочитат на негово място да сложат резонатор.

Източник: БЛИЦ

loading...
Сподели с приятели

Leave a Reply

Your email address will not be published.