img

Динко Вълев за бежанците, Миленко, ВИП Брадър и още (интервю)

/
/
/
62 ViewsДинко ВълевДинко Вълев се съгласи да даде интервю в навечерието на голям протест, който негови „колеги“ – националисти готвят във София, Бургас и Велико Търново. Той разкри, че е направил нова плоча, която ще занесе в Македония и ще я постави на мястото, където журналистът Миленко Неделковски разби предишната. Пред БЛИЦ Динко Вълев разкри още, че с него са водени преговори за ВИП брадър, но е отказал.

– Как бихте коментирал изтъпленията на македонския журналист Миленко Неделковски?

– Действията на Миленко Неделковски граничат с варварство. Жално ми е че може да има толкова озлобени хора спрямо българския народ. Тъй като е журналист аз очаквам доста по разумни действия от негова страна, а такива тотално липсваха. Това беше и причината, заради която главно направих нова плоча, която да занеса.

– Някои виждат във вас герой, други ви критикуват, но какво решение виждате с мигрантите?
– Аз още отдавна бях предложил да се направи граждански отряд от доброволци, които да пазят границата, но това и така не се случи. Доста често получавам съобщения за нападнати от имигранти хора, де от Варна, де от Австрия, де от Германия. Истината е, че трудно бих могъл лично аз да помогна на всеки един от тях, но ако има повече като мен, със сигурност каузата би била доста по-достъпна.

– В София тече изкупуване на имоти в центъра от бежанци, хора, живеещи там, се оплакват, че ги нападат. Ваши съратници твърдят, че затворите и арестите са пълни с българи, които нямат никаква вина, освен тази, че са защитили други българи от мигранти, как ще коментирате това и знаете ли и за други такива случаи?

– Вярвам, че не всеки от бежанците е опасен, но все пак измежду стотиците хиляди хора, които са пресекли границата се намират и няколко такива маргинални, които провокират нападенията. Относно арестите, познавам българин, който е бил задържан за 24 в ареста и буквално се е молил да не го тикнат в килиите с бежанците. В крайна сметка е останал да нощува върху пейката и е бил безкрайно благодарен на полицаите, че не са го затворили с имигрантите.

– Говорите за доброволните отряди и те наистина действат. Това ли е спасението и чувствате ли се неудобен?

– Станах неудобен, понеже се бъркам в на доста хора интересите. Примерно bTV първо ме нарекоха герои, после ме извикаха в студиото си за да ме плюят. И за ВИП Брадър ме викаха, но като прочетох договора, разбрах, че ще бъда една марионетка в ръцте на продуцентите и за това отхвърлих офертата им.

Какво точно ви предложиха, за да участвате във ВИП брадър?

– Предлагаха ми една солидна сума пари, но общо взето там щях да бъда задължен да играя по свирката на продуцентите. Убеден съм, че щяха да искат да ме очернят и това беше и главната причина да откажа участието си.

– Напоследък се коментира, че каналите за бежанци на практика са наследили предишните, през които се трафикираха наркотици. А също, че тези канали се ръководят от хора, принадлежали преди към някогашните мутренски структури, така ли е?

– Не мога да потвърдя за нарко трафикантите, но това което знам със сигурност, е че бизнесът с прекарване на бежанци е не по-малко печеливш. Тъй както наркотиците и той също е незаконен, аз намирам много смисъл в нещата, които Вие казвате.

Мира Найденова, БЛИЦ

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.