img

Герджиков си призна! Между България и Турция има сериозно напрежение!

/
/
/
74 ViewsИма напрежение между България и Турция, но силно се надявам да не се стига до скъсване на дипломатическите отношения. Това заяви в Русе премиерът Огнян Герджиков, във връзка с появата на турския посланик Сюлейман Гьокче в предизборен клип на една от партиите, които ще се явят на предстоящия вот.

„Привикването на посланик Гьокче във външно министерство е един от механизмите за справяне с подобни ситуации“, каза Герджиков, като заяви, че трябва да се направи всичко възможно за запазване на добросъседските отношения с Турция.

„Преди два дни беше привикан турският посланик Гьокче от заместник-министъра на външните работи, беше обърнато внимание. Това са важни неща, тъй като с Турция трябва да сме в добросъседски отношения и всякакви подобни опити за не съвсем коректно отношение в предизборния период не са добри. Силно се надявам да не се стига до крайни мерки, като скъсване на дипломатическите отношения. Това не може и не бива да го допускаме за две съседни страни. Така че няма да се стигне до там, силно се надявам“, каза още служебният премиер.

Министър-председателят коментира и как върви подготовката за изборите. Според него са мобилизирани всички структури, включително ДАНС и другите силови ведомства, за да се покаже решимост в борбата с купуването и продаването на гласове.

Сигнали за купуване на гласове обаче вече има, първите са от Североизточна България, има и такива от Югоизточна. „Трябва да покажем решимост за справяне с това изключително грозно явление – българи да си продават гласовете за пари. Това е недопустимо за една европейска държава“, посочи той.

Утре премиерът Огнян Герджиков ще посети Дунав мост, за да провери на място какви са проблемите при преминаването на границата.

Източник: ПИК

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.