img

Има 3 типа хора във фитнеса, Вие от кои сте – заек, лисица или мечка?

/
/
/
95 ViewsФитнесЕсента е вече тук, а с нея освен пъстрите багри по дърветата идват и някои депресивни състояния. За да ги избегнете – не стойте на едно място! Спортувайте! Движете се! Ангажирайте вниманието си!

Заниманията със спорт помагат за производството на ендорфин, което пък отлично откъсва от мисли по битови проблеми. Затова спортът ни прави по-щастливи, особено ако сме го подбрали в зависимост от своя биотип. Според реакциите на стрес хората се делят на три типа – „зайци”, „мечки” и „лисици”.

Зайците предпочитат кратките, но интензивни тренировки, основно кардио. Йогата не е за тях, защото бързо ще се отегчат – за разлика от час и половина танци например. Ще си тръгнат след това от залата изтощени, но щастливи. Ако сте заек и искате да избегнете есенната депресия – заложете на динамични спортове като зумба, степ, аеробика, бокс. Може да плувате, да карате колело или просто да бягате в парка около час.

Мечките са пълна противоположност – те се чувстват добре с по-спокойни занимания. За тях подходящи са дисциплини, които натоварват по-скоро мозъка, отколкото тялото, но пък влияещи еднакво добре и на двете. Тук йогата изглежда правилният избор! А също така и пилатес, всякакъв вид дихателни практики.

Лисиците най-трудно избират своята фитнес програма против есенна депресия, защото предпочитат първо всичко да пробват, преди да го изберат като свое. Подходящи за тях също са танците. Но със същия успех могат да се почувстват добре и след йога – те са на принципа „проба/грешка”.

Източник: Блиц

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.