img

Какво се случва в Президентството? Събра ли се новият служебен кабинет?

/
/
/
36 Views

кабинет

В диапазона между 13 и 13:30 часа медии засякоха 7-8 известни личности, които влязоха в Президентството. Някои от тях вече са спрягани в бъдещ служебен кабинет.

Сред влезлите в Президентството репортерите разпознаха актьора Рашко Младенов, бившия посланик и началник на кабинета на Симеон Сакскобургготски – Ради Найденов, Гълъб Донев, който беше зам.-министър на труда и социалната политика с Ивайло Калфин. Най-напред обаче журналистите разпознаха бюджетар номер едно в държавата и зам.-министър на финансите Кирил Ананиев.
Преди всички, спрягани за министри в Президентството, е влязъл Огнян Герджиков. По последна информация на Канал 3 той е кандидатурата за премиер. 

Бившата дясна ръка на Иван Костов и впоследствие и лидер на СДС, преподавателката по право  – Екатeрина Михайлова, също беше забелязана да влиза в Президентството. Тя беше дългогодишен председател на парламентарната група на СДС по времето на Иван Костов, а и лидер на синята партия. След като спря да се занимава с политика, Михайлова стана преподавател в Софийския университет, където е и до момента.

Бившият шеф на ОДМВР – Пловдив Пламен Узунов също бе забелязан да влиза в сградата на „Дондуков“ 2. 

Предполага се, че тези лица влизат на последни консултации пред обявяването на състава на служебния кабинет на президента Румен Радев.

От президентството събощиха пред медиите, че днес не се очаква нищо официално, освен назначения на президентския екип. От пресцентъра потвърдиха, че президентът Румен Радев провежда срещи днес и утре, но не дадоха никакви подробности дали хората вътре са бъдещи министри.

Източник: Канал 3

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.