img

Каракачанов разтърси България с обръщението си към жертвите на атентата в Берлин: Аз не съм Берлин…

/
/
/
65 ViewsСъболезнование към близките на жертвите при атентата, извършен на коледен базар в Берлин, при който жертви станаха 12 граждани и има много ранени. С прискърбие отправям поредното си съчувствие към болката на хората.

Това написа в страницата си в социалната мрежа лидерът на ВМРО и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов по повод терористичния акт, извършен от кандидат-бежанец в Берлин.

Но не, аз не съм Берлин. Г-жа Меркел е Берлин, категоричен е Каракачанов.

Аз съм София, аз съм България. Не искам в страната ни да си слагаме жалейки заради внесен тероризъм поради безотговорната, немощна и абсолютно грешна политика на Европа по отношение на мигрантския натиск, продължава коментара си той.

Каракачанов настоява българската държава и в частност Министерство на вътрешните работи да приложи нужните мерки за превенция и защита на българските граждани от опасността от тероризъм у нас.

Според него е нужно незабавно затваряне на границите, превръщането на всички лагери за мигранти в такива от закрит тип, екстрадиция на всички, нямащи основание да бъдат тук, както и засилване на мерките за сигурност по време на масови обществени прояви и на места, на които има струпване на много хора.

Пълният текст на коментара на Красимир Каракачанов:

Съболезнование към близките на жертвите при атентата, извършен на коледен базар в Берлин, при който жертви станаха 12 граждани и има много ранени. С прискърбие отправям поредното си съчувствие към болката на хората.

Но не, аз не съм Берлин. Г-жа Меркел е Берлин.

Аз съм София, аз съм България. Не искам в страната ни да си слагаме жалейки заради внесен тероризъм поради безотговорната, немощна и абсолютно грешна политика на Европа по отношение на мигрантския натиск.

За да не се случи в нашата родина това, за което ние, патриотите, предупреждаваме отдавна – че има реална опасност, че границите трябва да се затворят – трябва да бъдем подготвени. Ясно е, че насреща си имаме коренно различна от нашата представа за налагане на идеология. Такава, която се налага с терор и с цената на невинни жертви.

Отблъскване и недопускане на повече нелегални имигранти на територията на Европа, както и на България. Незабавна екстрадиция на всички, които нямат основание да бъдат тук. Всички лагери на територията на Република България да бъдат превърнати в такива от затворен тип. Това повтаряме от години вече.

Ако извършителят на терора в Берлин беше държан в затворен лагер, то той нямаше да може да се качи на камиона и да извърши пъкленото си дело! Европейските лидери трябва да спрат да си крият главата в пясъка в очакване на опасността да премине, защото това няма да се случи. Българските политици също! Опасността от тероризма на радикалните ислямисти става все по-реална и ние всички избираме как да я посрещнем – с глава в пясъка и молитви или със сериозна подготовка по отношение на сигурността!

С наближаващите светли християнски празници нашата, европейска, християнска цивилизация е мишена за терористи. Затова и службите за сигурност трябва да бъдат подготвени.

Необходимо е у нас МВР да повиши готовността си да реагира на заплаха от тероризъм и да засили охранителните мерки при всички публични прояви. Районите около всички коледни базари, пазари и всякакви обществени събития, на които се събират много хора, трябва да бъдат отцепени, за да не може да се достига в непосредствена близост до тях с камиони и автомобили.

Охраната на такива публични събития следва да бъде съгласувана от организатора на събитието със службите на реда към МВР в съответното населено място. За целта министерство трябва да изготви предписания за засилване на сигурността при провеждането на масови мероприятия.

Вместо да се молим и надяваме, че тероризмът ще ни подмине, нека бъдем подготвени. Нека с нужните мерки му противодействаме превантивно!

Източник: БЛИЦ

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.