Home » ЛЮБОПИТНО » Кардиолози разкриха, че цял живот сме пили вода грешно! Ето как да го промените!

Кардиолози разкриха, че цял живот сме пили вода грешно! Ето как да го промените!водичка
„Пийте вода, колкото можете повече!“ – това ни посреща почти всяка статия за здравословно хранене. Но лекарите смятат друго: прекомерната употреба на вода създава допълнителна тежест върху бъбреците и не поема никаква полза за тялото.

Как правилно да се пие вода?

Всеки човек е различен, и се нуждае от ежедневно използване на вода при всички различно. Количеството течност, необходима на ден, може лесно да се изчисли с помощта на тези общи формули. Ако страдате от сърдечно заболяване или имате проблеми с бъбреците, трябва допълнително да се консултирате с вашия лекар.

Но основният въпрос – как да се използва водата, и по кое време! Лекарите се съветват да следвате няколко прости правила:

•Пийте 1-2 чаши вода веднага след събуждане. През нощта тялото ни се дехидратира, така че има нужда от резервни течности.
•Преди всяко хранене, е желателно да пиете 200 мл. вода. Това ще допринесе за ускоряване на метаболизма .
•Опитайте се да компенсирате всяка чаша чай или кафе с чаша вода.
•Правилно ли е да се пие вода преди и по време на ядене? Лекарите не са съгласни. Някои смятат, че това е вредно, защото водата разрежда стомашния сок. Други казват, че тя е противопоказана само за хора с ниска киселинност на стомаха.
•По време на тренировки с висок интензитет, е необходимо на всеки 20 минути, да пият 150 мл вода (обемът на обикновено пластмасова чаша).
•През нощта, по-добре да се ограничи приема на течности, особено за хора с бъбречни заболявания.

Източник: БЛИЦ

loading...

Сподели с приятели

Leave a Reply

Your email address will not be published.