Home » ПОЛИТИКА » НАГЛОСТ! 1000 лв. на ден плаща народа за тока на депутатите!
депутати

НАГЛОСТ! 1000 лв. на ден плаща народа за тока на депутатите!депутатиСредно около 1000 лв. за всеки  работен ден излиза на родния  данъкоплатец токът,  който депутатите и цялата раздута администрацията на Народното събрание потребяват на ден.

Навсякъде има включени мощни климатици и допълнителни печки, за да може женската част от парламента да ходи по модерни и фриволни костюмчета цяла зима и да се разхлажда през лятото, а мъжете да се чувстват комфортно.

Сумата лъсна от обявена от парламента поръчка за доставката на електроенергия за сградата на НС.  Цялата прогнозна стойност на поръчката е 260 хиляди лева, възложена е на “ЧЕЗ Електро България” и ако се раздели по дни, излиза, че само токът на депутатите е над 1000 лева на ден и зиме и лете. И то при положение, че не работят в събота, неделя и понеделник и на всички празници си взимат дълги ваканции.

Само една от многото почивни станции на народните избраници – тази във Велинград, също бичи яко ток и сумата е  79 000 лв., без ДДС. Там пък електричеството се доставя от  “ЕВН България Електроснабдяване”. Колко още пари отиват да се топлят или разхлаждат изнежените депутатски дупета в другите станции край морето и в планините няма данни.

И докато обикновеният българин мръзне, не смее да си включи печката, а често нощем стои и на тъмно, то богоизбраните харчат народни пари с широка ръка. И от няколко месеца лицемерно ридаят, че едва са отделили от бюджета по 40 лева за най-бедните пенсионери за Коледа.

loading...

И като казахме Коледа, хрантутениците ни ще си направят дълга ваканция и ще отидат на ски с домочадието си, а пенсионерите ще посрещат внуци с 40 лева…

Сподели с приятели

Leave a Reply

Your email address will not be published.