img

Папарашки снимки на новото Жигули взривиха мрежата – ето какво бижу ни очаква!

/
/
/
109 ViewsФотошпиони успяха да заснемат новия ВАЗ-2101, по-известен като „Копейка“, гръмна руският сайт „Госновости“. Освен снимки на новото Жигули в рубриките „В России“, „Госкорпорации и госкомпании РФ“ и „Экономика“ са публикувани и подробности за модела, който авторът Михаил Онуфриенко с абсолютно сериозен тон сравнява с друга класика, но от щатското Толиати Детройт – Ford Mustang.

„Техническите характеристики (на възродения ВАЗ-2101, бел. ред.) също съответстват напълно на краля на американските пътища“, пише Онуфриенко. „Базовият модел ще получи нов двулитров турбодвигател, генериращ 200 к.с. При това разходът на гориво ще бъде 6 литра в града и 4.4 на шосе“.

Цената на новата „жигула“ щяла да стане ясна в края на 2017 г., когато щели да започнат и продажбите. Единственият проблем на тази смела прогноза е, че снимките изобщо не приличат на типичните папарашки кадри от тестове на нови модели. За сметка на това се забелязват доста сходства с промоционални фотоматериали на други производители.

Слухове за възраждането на ВАЗ-2101 под формата на неокласика с леко носталгичен дизайн и модерна техника се завъртат периодично из руския нет. Неотдавна редица сайтове разгласиха новината, че АтоВАЗ се кани да възроди класиката по случай 50-ата си годишнина.

Ваз 2101

Източник: Факти.бг

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.