img

ПФ инициира страхотна инициатива! Да изхвърлим посланик Гьокче от България!

/
/
/
87 ViewsОбединените патриотите излязоха с декларация във връзка с недопустимата намеса на Република Турция във вътрешната политика на България. В нея те се обръщат към президента на Република България Румен Радев и служебния министър-председател Огнян Герджиков и настояват да се предприемат спешни мерки за прекратяване на недопустимата намеса на Турция във вътрешната политика на България.

Патриотите поздравиха коалиция „Реформаторски блок – Глас Народен“ за изразената позиция по темата и призива им европейските сили за сигурност да бъдат разположени на турската граница.

„В рамките на няколко месеца проведохме две срещи с Министерство на външните работи с категоричното настояване за активност на дипломатическо ниво спрямо Турция. В тези разговори ние нееднократно поискахме турският посланик в България Сюлейман Гьокче да бъде изгонен заради неспирната намеса и агитация за протурската партия, ДОСТ. Тези негови действия започнаха преди повече от година, когато заедно с Лютви Местан той направи обиколка по местните структури на партията, с което наруши дипломатическия протокол. Неговите изказвания, както и появата му в предизборен клип на въпросната партия, нееднозначно насаждат неоосманската идея и прокарват открито антибългарска политика в страната ни.

Преди няколко дни турският министър на труда и социалните грижи Мехмет Мюеззиноглу призова българските граждани в южната ни съседка да гласуват масово на изборите на 26 март, като специално подчерта подкрепата на Турция за обединението ДОСТ.

В медиите бяха разпространени красноречиви цитати, като например следния:

„Всеки, който има право на вот, трябва непременно да се яви да гласува. Всеки един глас е важен, не смятайте, че вашият глас няма да има значение. Ние, гражданите на Република Турция, трябва да осигурим излизането на коалицията ДОСТ на предни позиции в изборите в името на по-доброто бъдеще на сънародниците в България“.

Мюеззиноглу обеща също, че правителството в Анкара ще улесни престоя на българските граждани от турски произход в страната. По-късно в изказвания на официални турски представители страната ни беше напомнено османското минало и прозвуча „препоръка“ да пазим правата на малцинствата“, напомниха Патриотите. Те искат още да бъде отзован посланикът на България в Турция г-жа Надежда Нейнски, която, по думите им, с бездействието си и некомпетентната си намеса, колкото и малка да е тя, работи против интересите на България.

Източник: Канал 3

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.