img

Престиж! Български учени изобретиха генератор на ток за дома!

/
/
/
74 Views

Генератор за токНаши учени са разработили домашен генератор за производство на електрическа енергия. Машината използва водород от водата и енергия от първичното енергийно поле на Вселената и има мощност до 100 киловата.

Проектът ще бъде представен на международната конференция БАЛКАНИРЕКО 2016, организирана от Балканската академия на науките и културата (БАНК), съвместно с Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Министерството на икономиката, Министерството на регионалното развитие и благоустройство, Министерството на енергетиката.

Конференцията ще се състои на 7 и 8 април 2016 г. в залите на федерацията на научно-техническите съюз в София на ул. Г.С. Раковски 108, ет.2. Тя ще се проведе в 5 тематични раздели – устойчиво развитие на обществото, иновационни технологии и научни постижения – природни науки, енергетика, биологично земеделие и животновъдство, както и модернизация на образованието. Председателят на БАНК акад. Христо Христов ще открие конференцията с доклада си „Квантовата Вселена“, а на втория ден ще представи и втори – причини за изменение на климата на земята.
Сред останалите учени, които ще представят свои проекти, личат имената на проф. Михаил Киров – разработка на хранителна добавка за профилактика и лечение в комплексната терапия на неопластичните заболявания, Сладжана Мирянич – Босна и Херцеговина – управление на околната среда и устойчиво развитие, Драгана Дражич – Сърбия – възможности за интегрирано производство на енергия от биомаса и горива от въглищни мини, и много други наши и чужди професори./БЛИЦ

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.