img

Путин унизи Обама и го направи политически безсилен!

/
/
/
51 Viewsputin-i-obama
Отказът на президента Русия Владимир Путин да изгони американски дипломати и поканата към децата им да дойдат на новогодишното празненство в Кремъл е истинско унижение за отиващия си американски президент Барак Обама. Това коментира тази вечер по рупора на демократите CNN бившата шефка на московсковското бюро на новинарската телевизия и водещ експерт по Русия Джил Дохърти.

Тя смята, че сдържаната реакция на Москва на недружелюбните действия на Вашингтон е сигнал, че политиката на Обама вече няма никакво значение. Дохърти отбеляза обаче, че за новоизбрания президент Доналд Тръмп това може да е сигнал: „Хайде да забравим какво е било досега и да започнем да работим заедно“.

Позицията на Кремъл е „страшно оскорбление“ за Обама, тъй като в ней се съдържа намек за политическото безсилие на отиващия си стопанин на Белия дом, смята Дохърти.

Напомняме, че по-рано днес Путин заяви, че Москва няма да експулсира американски дипломати в отговор на изгонването на 35 руски дипломати от Вашингтон и Сан Франциско.

Вестник Washington Post нарича решението на президента на РФ „рядко нарушение на дипломатическата традиция на взаимните мерки за наказание“.

На фона на препоръките на Сергей Лавров и „дългата история на експулсиране на дипломати от двете страни в качеството на ответни мерки“, путинскят маньовър беше „знаменателен“, пише New York Times. “ Г-н Путина има склонност към остроумни и изненадващи действия е неговото заявление в петък съответства на това“, коментира изданието.

Източник: БЛИЦ

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.