img

Шокиращи кадри: Иракски войници се гаврят брутално с пленници на ИДИЛ, след което ги разчленяват (снимки + видео)

/
/
/
101 ViewsШокиращи кадри показват зверства на иракски военни спрямо разгромените им противници от „Ислямска държава“, които на моменти не отстъпват на тези, които самите ислямисти извършваха, пише „Мирър“.

Сред кадрите се виждат такива как иракски войници бият, обезглавяват пленници, а също така разчленяват телата им в завзетия вчера град Каяра.

Иракски войници от спецчастите, цивилни и милиционери могат да бъдат видени как ритат и плюят върху труповете на бойци от „Ислямска държава“, вижда се от видеозаписи, разпространени от Организацията за човешки права.

Клиповете са заснети от 24-годишен войник и били предадени на организацията от местен жител на града, разположен на 60 километра от Мосул.
Иракските сили превзеха  Каяра, а бойците на „Ислямска държава“ се опитаха да си го вземат обратно на 3 октомври с брутална битка. Градът остана под контрола на иракската армия.

В едно от видеата боец на „Ислямска държава“ е обграден и разстрелян, след което цивилен стъпва върху тялото му.

В друг клип войник рита в главата един от убитите и плюе върху тялото, а друг пък позира до трупа.

Камерата показва други два трупа, а войник от спецчастите е чут да иска бръснач, за да отреже главата и си я вземе за спомен.

От организацията считат за притеснително, че освободителните иракски войски използват похвати, доста подобни на тези на победените от тях ислямисти.

Според директора й за Близкия Изток Лама Факих тези сцени предизвикват сериозна загриженост.

„Иракското правителство би трябвало да контролира своите въоръжени сили и да ги държи отговорни, за да може да поддържа своето морално превъзходство в борбата срещу „Ислямска държава““, казва той. „Разчленяването на трупове, както и убийството на пленници, е военно престъпление.“

Превод: БЛИЦ

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.