img

Сирийска монахиня разказа за зверствата на Ислямска държава!

/
/
/
39 Views

Агнес МириамСирийската монахиня Агнес Мариам, която пристигна в Русия, за да получи наградата „Фемида-2015“, съобщи за „езера от кръв“, които оставят след себе си терористите от „Ислямска държава“, информира МК ру.

Агнес Мариам е основателка на християнски манастир и в последните години събира документални доказателства за зверствата на джихадистите като по този начин е станала един от главните врагове на терористичната организация.

„Пристигнах в Хомс през ноември 2011 година. В западните издания тогава се говореше за мирни демонстрации, които поддържаха „Ислямска държава“ (ИД). Но истината е такава, че целта на ИД бе да сеят насилие и да парализират мирния начин на живот на града. За един ден успях да видя повече от 100 трупа в болницата. Видях цели езера от кръв. Имам видеозаписи на всичко това.  — След това на Запад говореха, че всичко това е организирано от Асад, но аз имам списъци на мъртвите и 75% от тях са войници на правителството. Убиха ги, за да дестабилизират обстановката и да отстранят от власт Асад. В този момент все още не беше съвсем ясно какви са тези хора, които извършваха тези жестокости“.
Разказвайки за съвременните нрави, царящи в териториите на радикалните ислямисти, монахинята заяви, че „обществен живот при „Ислямска държава“ няма“. По думите й всичко е свързано с джамиите, където жените не трябва да ходят. Освен това тя поясни, че екзекуциите се изпълняват ежедневно.

„Неотдавна пребиха една девойка заради това, че си регистрира профил във Фейсбук“, отбеляза монахинята.

Освен това по думите й, за терористите от ИД няма разлика кого насилват в рамките на „сексуалния джихад“.

„Те имат официален обичай – изнасилването на жени, които според тях не спазват правилата на исляма. Не е важно дали е сестра, майка, дъщеря“, каза тя като добави, че един от лидерите на терористичната организация е изнасилил 700 жени в сирийски район, където даже не е установена властта на ИД.

По думите на Агнес, терористите са се научили да престъпват традициите на исляма чрез женитбите за по 2-3 часа. За да не нарушават  законите на исляма те се женят, правят каквото си искат с жената, а след това се развеждат и я предават по веригата.

„Тези жени, естествено, нямат избор. Те са постоянно насилвани. Понякога терористите взимат малки момичета. При тях се считат за приемливи половите връзки след 9-годишна възраст. Сега в „Ислямска държава“ се наблюдава масово многоженство – женят се за момичета на  9, 10, 11 години, — отбеляза монахинята. — Много от тях скоро умират. Техният организъм не издържа. Но това като че ли никого не интересува в международните организации“.

„Аз не се боя от „Ислямска държава“. Боя се от хората, които стоят зад това сборище от екстремисти, подхвърлят им пари, дават им задачи и ги вдъхновяват“, завършва монахинята.

loading...
Сподели с приятелиLeave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.