Водещи новини

Така се прави: Цяла Гърция излиза на протест, правителството на Ципрас ще клекне!

Гърция протестВ Гърция ще се проведе 24-часова генерална стачка срещу провежданите от правителството на страната пенсионни реформи. В нея ще участват търговци, предприемачи, лекари, фармацевти, адвокати, нотариуси, инженери и служители на данъчните служби.

Към гръцкия „ден на гнева“ ще се присъединят таксиметровите шофьори и тези на товарните камиони, както и моряците. Гръцките фермери също ще продължат своята стачка, блокирайки с тракторите си магистралите на страната, предаде ТАСС.

Най-големият профсъюз в страната „Всеобща конфедерация на труда“ призова всички да участват в стачката. „Ние призоваваме всички работници и безработни, пенсионери и младежи към 24-часова стачка в четвъртък, 4 февруари и на митинг на профсъюзите в 11 часа на столичния площад “Клафимонос“, пише в съобщението на профсъюза.

„Заедно ние трябва да обединим гласовете си против действията на правителството, срещу рязкото съкращаване на доходите, приватизациите и разрушителните мерки от третото споразумение с международните кредитори. Масовото и единно участие в стачките и демонстрациите в Атина и в големите градове на страната ще бъдат нашият отговор на политиката, която заплашва бъдещето на идните поколения“, пише още там.

loading...

Гръцките медии, за да могат да осветят протеста в четвъртък, проведоха своята стачка ден по-рано – в сряда 3 февруари.

[Total: 0    Average: 0/5]
Сподели с приятели

Leave a Reply

Your email address will not be published.