img

Вижте как ще изглежда новото спортно бижу Lada Vesta Sport

/
/
/
62 ViewsНовата Lada Vesta SportКъм момента Lada Vesta Sport е все още предсериен модел, но това скоро ще се промени. И поне на пръв поглед изглежда, че моделът може да се превърне в нещо, което руснаците да харесат и купуват. Ако им кажат да го правят. Както им казват къде да почиват и къде не.

Но част от причините за успеха в WTCC може да намери място в серийния модел, което е сериозна предпоставка за успех. Този сериен модел ще бъде представен по време на Автомобилен салон Москва 2016 г. през август.

Слухът на този етап е, че под предния капак ще си остане възстарият 1,8-литров двигател, но „напомпан“ до 150 к.с. от сегашните 122. Предполага се, че скоростната кутия ще е взета назаем от Renault и това ще е трансмисията, която обикновено работи с двигателите 1.5 dCi или 1.6. Би следвало да е ок за двигателя, тъй като този 1,8-литров бензинов мотор няма да е повече от 220 Нм въртящ момент.

Lada Vesta Sport

Lada Vesta Sport ще разчита на окачването, което е снижено с 45 мм, както и четири дискови спирачки, а не барабанни отзад, както е при Vesta.

Този предсериен модел е почерпил цветовата схема на състезателния автомобил Vesta. Дано вземе още нещо в технологично отношение, защото дизайнерите не са се посвенили да почерпят опит, но от други производители.

Lada Vesta Sport отвътре

Отзад се откроява прилика с Skoda Octavia RS, а именно спойлерът и черните акценти. Ауспухът и долната броня отправят препратки към предишното поколение Fiesta ST. Не може обаче да й се отрече, че линията на покрива, както и предницата, са доста атрактивни.

Моделът, за щастие или не, ще се продава само в Русия.

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.