Вижте най-бруталният руски звяр Крым (снимки)

 Крым автомобилНовата руска разработка, наречена Крым, беше представена официално в Севастопол. Този автомобил се разработва доста дълго време, като още през 2014-а беше показан прототипа, но чак сега, жителите и туристите в Севастопол видяха за първи път готовата кола.

Суперкола КрымКрым е базиран на платформата на Лада Калина, като от нея е заимстван и 1.6-литровия двигател с мощност 106 конски сили. Болшинството възли и агрегати, както и основните елементи от салона също са от Лада Калина. Каросерийните панели на Крым са изработени от специалния материал CFRP.

loading...

 Крым отвътреОще нещо любопитно за този роудстър е, че се сглобява изцяло ръчно. Разработката е дело на МГТУ и въпреки голямата част ръчен труд, крайната цена на автомобила не е толкова висока, предава fakti.bg. Предвиденият годишен тираж на Крым е 1000 екземпляра, като всеки един от тях ще се предлага за 650 000 рубли, което е около 9 000 евро.

 Крым отвътреРоудстърът може да се сглобява и в Москва, и в Севастопол, и в Толиати, като според ръководителите на проекта, ако серията бъде увеличена десетократно и се стигне до конвейерно производство, то цената на Крым може да падне и до 450 000 рубли – сума, равняваща се приблизително на 6200 евро.

Коментирай чрез Facebook

[Total: 3    Average: 5/5]
Сподели с приятели

Напиши отговор

Your email address will not be published.