img

Вижте невероятния проект за Морската градина в Бургас!

/
/
/
79 ViewsМорската градина в БургасЕдин от най-дългоочакваните проекти в Бургас вече навлиза в основната си фаза. Общината стартира обществена поръчка за реконструкция на историческото ядро на Морската градина в южната част (от паметник на Пушкин до ул. „6-ти септември“ и х-л „Приморец).Прогнозната стойност по проекта е 5 001 179 лева. Продължителността на изпълнение е 270 дни.

С тези пари ще бъде направена реконструкция на алейната мрежа, ще бъдат заменени уличните стълбове за осветлението, както и поставени камери за видеонаблюдение. Идейното решение предлага изграждането на повече атракциони, кътове за отдих, нова и разнообразна багра от декоративни дървета, храсти и цветя.

Сред предвидените нови атракциони има висящ мост от екоматериали. Фонтанът до Гъбката ще бъде преизграден в много по-атрактивен вид. Ще се обновят двете обществени чешми – тази с форма на мида при входа към Централен плаж, и другата между паметниците на Христо Фотев и Петя Дубарова, пише Flagman.bg.

В рамките на проекта ще се извърши цялостна реконструкция на настилките, като ще се използват характерните за парка материали и ще се поднови парковата мебел.

Голям процент от декоративната растителност на територията на историческото ядро е на пределна възраст. Затова е планирано частично саниране на дърветата.

В парка поетапно ще се засадят 1000 широколистни и 230 иглолистни дървета, както и над 100 декоративни вида, съобразени с бургаския климат. Ще се изгради модерно енергоспестяващо осветление и видеонаблюдение, с което ще се повиши сигурността на посетителите.

loading...
Сподели с приятели

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.