balgarin-berlin

Германските власти арестуваха българин за шокиращото нападение в берлинското метро, при което младеж рита в гръб жена, слизаща по стълбите. Той е придружавал мъжа, блъснал брутално младото момиче. Атаката беше заснета от охранителните камери и предизвика широко обществено възмущение. Инцидентът е станал на 27 октомври, малко след полунощ. 

На видеото се вижда как българинът безучастно наблюдава случващото се, а после взема бутилка бира от мястото и си тръгва.

26-годишната жертва е със счупена ръка. Полицията продължава да издирва главния извършител и другите двама души, които са били с него. По данни на в. Tagesspiegel, задържаният българин няма жилище в германската столица.

Нашенецът е бил идентифициран и задържан след показания на граждани, съобщиха от полицията, предаде „24 часа“.

Той е първият задържан.

Срещу него засега не може да се повдигне обвинение, тъй като няма доказателства, че е участвал пряко в нападението, заяви говорителят на берлинската прокуратура Мартин Щелтнер. „Липсва доказуемо намерение за извършване на престъпление“, обясни той. Според Щелтнер обаче и извършителят на нападението ще бъде заловен съвсем скоро.

Първоначално в Германия имаше слухове, че блъснатата жена е сирийка и затова е атакувана, но полицията отрече това. Момичето е германка. Руски медии съобщиха за случая пък, наричайки нападателите бежанци, но и това се оказа невярно.

Гласност атаката получи, едва след като вестник „Билд“ публикува на своя сайт видеозаписа. Полицията помоли свидетели на престъплението да дадат показания и публикува снимките и на четиримата мъже, участвали в него.

Частни лица са обявили парична награда за онзи, който посочи името и адреса на нападателя на младата жена.

 
Източник: БЛИЦ